Daarna hebben we lekkere recepten opgeschreven uit ons thuisland.
De belangrijkste traditionele gerechten
in Eritrese keuken zijn tsebhi (stoofpot), geserveerd met injera (flatbread
gemaakt van teff, tarwe, of sorghum), en hilbet (pasta gemaakt van
peulvruchten, voornamelijk linzen en faba bonen). Eritrese en Ethiopische
gerechten (vooral in de noordelijke helft) zijn zeer vergelijkbaar, gezien de
gezamenlijke geschiedenis van beide landen.
Eritrese keuken lijkt sterk op die van de buurlanden Ethiopië en Somalië, met uitzondering van het feit dat de Eritrese en Somalische koken neiging om meer vis dan Ethiopische gerechten beschikken op grond van hun kustlocaties. [1] Eritrese gerechten zijn ook vaak "lichter" van structuur dan Ethiopische maaltijden. Zij ook de neiging om minder gekruide boter en kruiden en meer tomaten, in dienst als in de tsebhi dorho delicatesse. Bovendien, als gevolg van zijn koloniale geschiedenis, keuken in Eritrea functies meer Ottomaanse en Italiaanse invloeden zijn dan aanwezig zijn in de Ethiopische keuken, waaronder meer pasta specials en een groter gebruik van curry poeders en komijn. [2]
Eritrese keuken lijkt sterk op die van de buurlanden Ethiopië en Somalië, met uitzondering van het feit dat de Eritrese en Somalische koken neiging om meer vis dan Ethiopische gerechten beschikken op grond van hun kustlocaties. [1] Eritrese gerechten zijn ook vaak "lichter" van structuur dan Ethiopische maaltijden. Zij ook de neiging om minder gekruide boter en kruiden en meer tomaten, in dienst als in de tsebhi dorho delicatesse. Bovendien, als gevolg van zijn koloniale geschiedenis, keuken in Eritrea functies meer Ottomaanse en Italiaanse invloeden zijn dan aanwezig zijn in de Ethiopische keuken, waaronder meer pasta specials en een groter gebruik van curry poeders en komijn. [2]
Recept uit
Dogturkistan
Wat heb je
nodig:
1/2 kopje
olie
£ 1 lam of £ 1 rundvlees
1 grote ui, fijngehakt
£ 1 wortel, julienne
zout (als je dat liever)
2 1/4 kopjes water
2 kopjes rijst
1 bol knoflook
1 rode peper
1/2 theelepel komijn
1/2 kop rozijnen
£ 1 lam of £ 1 rundvlees
1 grote ui, fijngehakt
£ 1 wortel, julienne
zout (als je dat liever)
2 1/4 kopjes water
2 kopjes rijst
1 bol knoflook
1 rode peper
1/2 theelepel komijn
1/2 kop rozijnen

Recept
(1) Hak het schapenvlees in kleine stukjes, ongeveer
een vierkante inch. (2) Bak het schapenvlees in een wok op middelhoog vuur in de olie met 1 theelepel zout.
(3) Pel de ui en wortelen. Hak groenten in dunne reepjes, ongeveer een achtste van een centimeter dik.
(4) groenten toe in de wok en bak het mengsel tot het schapenvlees wordt ongeveer de helft gekookt.
(5) Los de rest van het zout en de suiker in 4 ½ kopjes warm water in een voorverwarmde kookpot.
(6) Doe het mengsel uit de wok in de pot. Doorkoken bij matig vuur gedurende enkele minuten.
Er zijn in Marokko veel
soorten van tajine bijvoorbeeld :tajine met kip , groenten ,vis ,en met
vlees .
We hebben
een tajine gekozen dit is tajine met vlees ;
Recept:
½ vlees
2 ui
peper en zout
Coutumes
Paprika
Kurkuma
Saffraan
Olie
Water
Olijfolie
Versieren;
Gedroogde
pruimen
Pijnboompit
Hoe te
bereiden
Fruit eerst de ui, snijd vlees
in blokken, voeg het
vlees toe als de olie heet is, moet je beetje rollen en daarna met zwarte peper
en peper paprika en saffraan en olie en kurkuma
en ras el hanout tot het vlees wordt beetje bruin wordt. Daarna doe je de 4
glazen water er in om met lager vuur te
stoven tot het vlees zacht wordt.
Om te versieren moet je de gedroogde
pruimen in warm water voor 5 min en de pijnboompit ook maar daarna moet je
roosteren dan is het klaar .
Kip tikka masala uit Sri lanka.
Ingrediënten:
Marinade for Chicken:
·
2 heaping TBS plain yogurt (I
use non-fat greek yogurt)
·
Juice from ½ lemon
·
½ tsp turmeric powder
·
¼ tsp cayenne pepper (or less
if you want a milder dish)
·
¼ tsp black pepper
·
¼ tsp garam masala (an Indian
spice blend available at most supermarkets and online)
·
a pinch of salt
Ingredients for the sauce (“the masala”)
·
1 TBS vegetable oil
·
1 TBS butter
·
3 cardamom pods, smashed
lightly (optional-not necessary if you have garam masala but I add it)
·
2 cloves (optional-not
necessary if you have garam masala but I add it)
·
1 large onion (preferably
sweet), finely diced
·
1 tsp salt (or to taste)
·
1 TBS grated ginger
·
1 TBS crushed garlic
·
1 TBS ground cumin
·
½ TBS ground coriander
·
¼ tsp cayenne pepper (or more
if you want it spicy)
·
4 plum tomatoes, pureed (or
you can use a 14.5 oz
can diced tomatoes)
·
2 TBS tomato paste
1.
Combine ingrediënten voor de
marinade in een grote glazen kom, voeg de kip toe en laat marineren terwijl je
aan de slag met de saus
2.
In een grote pot, Verhit de olie en boter op
een matig vuur en voeg de kardemom, kruidnagel en kaneel. Koken voor 20-30
seconden of tot licht geurend (niet verbranden!).
3.
Voeg de ui en het zout. Kook op
matig vuur en roer regelmatig. Koken tot de uien een lichte tot medium bruine
kleur.
4.
Add de gember en knoflook toe en bak nog 1
minuut op middelhoog vuur, of tot
licht geurend.
5.
Add de koriander, komijn, cayennepeper, tomaten
en tomatenpuree. Koken tot het vet begint te de kruidenpasta verlaat (u
poeltjes van vloeistof te zien op de bovenkant of aan de zijkanten). Sommige
van de vloeistof uit de tomatenplanten verdampt waardoor een dik mengsel.
6.
add de kip om dezelfde pan en kook
tot de buitenkant is niet meer ondoorzichtig. Voeg garam masala, bruine suiker
en genoeg water om de kip te dekken. Afgedekt op matig laag voor 20-25 minuten,
tot de kip is meltingly mals. De saus moet de consistentie van een pasta saus
te zijn. Voeg water of zet het vuur aan de saus zo nodig te verminderen voordat
u naar de volgende stap.
7.
Turn vuur laag en voeg room.
Controleer de kruiden. Als het plat, voeg meer zout, garam masala, bruine
suiker of cayennepeper.
Verwijder kardemom, kaneelstokje en kruidnagels
Verwijder kardemom, kaneelstokje en kruidnagels
8. Garnish met gehakte koriander en serveer met basmatirijst of naan.
Recept uit Turkije en Bulgarije
Producten:
·
4 glas meel
·
3 eieren
·
1 glas melk
·
1 glas vloeibaar olie
·
1 stuk boter
·
100
gram Campinas
·
1 stuk kaneel
·
1 citroen
·
Honing
BEREIDEN
Oven
voorverwarmen op 175 °C
of gasovenstand 3. Walnoten (in keukenmachine) fijn hakken, kaneel en
kruidnagel erdoor mengen. In pannetje boter smelten. Vorm met boter bestrijken.
Vellen deeg in breedte halveren. Velletje deeg in vorm leggen, met boter bestrijken.
Dit nog 3 keer herhalen. Helft van walnotenmengsel erover verdelen. Afdekken
met 2 beboterde velletjes deeg. Rest van walnotenmengsel erop scheppen.
Afdekken met rest van velletjes deeg, elk velletje met boter bestrijken. Met
scherp mes inkepingen maken voor 8 stukjes. Baklava in midden van oven in ca.
35 minuten lichtbruin bakken
NABEREIDEN
Intussen citroen
schoonboenen en schil raspen. Citroen uitpersen, sap zeven en met water aanvullen tot 1 dl . Suiker met citroenen en
verdund sap aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 5 minuten tot siroop in laten
koken. Honing erdoor roeren, tot gebruik af laten koelen. Baklava uit oven
nemen en siroop erover schenken. Baklava minstens 1 uur laten staan om siroop
goed in te laten trekken. Via inkepingen in blokjes snijden. Baklava lauwwarm
of op kamertemperatuur serveren met een kopje sterke (of Griekse) koffie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:335 kcal Eiwit: 5 g Vet:23 g
Koolhydraten:26 g
Iraans recept : chelo mahiche
Ingrediënten:
Schapen
vlees
Uien
Wortel
Koriander
Bonen
Peper
Zout
olijfolie
Saffraan
Tomatensaus
Eerst
moeten we vlees goed bakken met olijfolie en peper en saffraan en uien,
ongeveer 10 minuten, daarna moeten we 2 glazen water toevoegen en met lager
vuur, ongeveer 1 uur moeten we wortel en tomatensaus en zout toevoegen .Tijdens
het vlees bakken kunnen we rijst ook koken, we moeten eerst een pan hebben en
met water en rijst samen kunnen bakken ongeveer 15 minuten en na 15 minuten
moeten we Koriander en bonen
toevoegen.
Na
2 uur en half eten is klaar, en we kunnen eten.
Recept uit Afghanistan
Ingrediënten:
■ 500 g basmatirijst ■ £ 2,5 lamsvlees
■ 3 kopjes bouillon
schapenvlees ■
2 middelgrote uien gesnipperd
■ 1/2 kop gouden
rozijnen ■ 1 kopje blokjes gesneden wortelen ■
2 tl komijn ■ 1.5 theelepel kardemom
■ 2 kaneel stokjes ■
1/4 eetlepel geheel zwarte peper
■ 1.5 cup plantaardige olie ■ 1 theelepel boter
■ zout naar smaak
Hoe moet het koken?
1. Eerst moet bak de wortelen en rozijnen in boter en houden
apart.
2.Dan verhit je de olie en bak je 2uien.
3.Daarna bak je de lamsvlees .
4. En dan voeg je rijs, uien en vlees bij elkaar.
5 Dan 10 minuten
ophoog vuur koken daarna 20 minuten op laag vuur.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten